U Umagu počeo glavni turnir 41. Istarske rivijere

Sport
05.03.2013 19:22
B.Ž.
Kristijan Mesaroš
Kristijan Mesaroš
Kristijan Mesaroš
Direktorica turnira Mirna Grozdanić povodom početka glavnog turnira izjavila je: "Istarska rivijera je svake godine igrački vrlo jak turnir, što dokazuje kvalitetu organizacije. Igračima je Istarska rivijera odlična priprema za zemljanu sezonu i mnogi se rado vraćaju. Kao organizatori moramo istaknuti odličnu suradnju s našim domaćinima; Istraturistom u Umagu, Rivierom Adria u Poreču i Maistrom u Rovinju i Vrsaru. Istarska rivijera je odličan spoj sporta i turizma; hrvatski igrači imaju priliku ostvariti ATP bodove na domaćem terenu, a kroz turnir se ostvaruje i velik broj noćenja u predsezoni“.
„Istarska rivijera već tradicionalno otvara sezonu tenis turnira u Umagu. Ove godine u Umagu ćemo organizirati čak 10 velikih međunarodnih tenis turnira. Razvoj teniske infrastrukture i sadržaja u Umagu svake godine privlači sve veći interes i značajno doprinosi cjelokupnoj turističkoj ponudi“, izjavio je Vedran Greblo, voditelj tenisa u umaškom Istraturistu.
Istarska rivijera turnir je s najdužom međunarodnom tradicijom u Hrvatskoj. Teniski turnir, koji je skromno startao 1972. godine u Umagu i Poreču, danas se igra u čak četiri istarska grada – Umagu, Poreču, Rovinju i Vrsaru. Ovaj turnir spada u rang ITF Futuresa, a na njemu se većinom natječu mladi tenisači koji napreduju prema ATP Challenger turnirima.
Istarska rivijera bila je odskočna daska mnogim slavnim tenisačima, poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Richarda Krajiceka, Petra Korde, Cedrica Piolinea, Ivana Ljubičića, Gorana Prpića, Brune Orešara i mnogim drugima. Oni su upravo ovdje osvajali prve ATP bodove i stjecali iskustvo u svijetu profesionalnog tenisa.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti