U Svetvinčentu održana druga edukativno-stručna radionica u sklopu razvojnog programa KulTERRA

Istra
23.04.2018 13:58
D. Požarić
Radionica KulTERRA u Svetvinčentu
Radionica KulTERRA u Svetvinčentu
Tijekom vikenda održana je u sklopu integriranog razvojnog programa KulTERRA – Revitalizacija istarskih kaštela Morosini-Grimani i Petrapilosa, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog strukturnog i investicijskog fonda, druga radionica za udruge s temom streličarstva, koju je vodio Streličarski klub Dubovac iz Karlovca.
Radionica se održala u Svetvinčentu u kaštelu Morosini Grimani, a bila je namijenjena članovima Povijesne udruge Kaštel, koji su imali priliku usavršiti tehnike streličarstva te iste isprobati u praktičnom dijelu s petero predstavnika Streličarskog kluba Dubovac. Program je bio podijeljen na teorijski i praktični dio. Teorijski je obuhvaćao povijest streličarstva, vrste lukova i strijela, mjere sigurnosti kod rukovanja lukom i strijelom, stilove i tehnike gađanja lukom i strijelom dok je praktični dio obuhvaćao vježbanje gađanja na liniji te uvježbavanje korištenja luka i strijele. Streličarski klub Dubovac usmjeren je na oživljavanje povijesti na području Karlovca, educiranje i prenošenje svojeg znanja na sve zainteresirane.
Proširivanjem vještina udruga koje su uključene u projekt KulTERRA omogućava se razvijanje novih elemenata manifestacija te pokazuje koliko projekti ovakvog karaktera mogu doprinijeti u osnaživanju kapaciteta udruga.
Provedbom projektnih aktivnosti teži se razvoju edukativnih radionica koje pružaju nova znanja svim partnerima okupljenima na projektu KulTERRA.
Umrežavanje udruga koje djeluju u sličnim područjima pridonosi cjelokupnom razvoju projekta, koji za svrhu ima razvoj novih turističkih proizvoda, manifestacija te living history programa, što će u konačnici unaprijediti razvoj kulturnih dobara cjelokupne destinacije. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti