U Svetvinčentu nova radionica KulTERRE o umjetnosti pripovijedanja o baštini

Kultura
08.05.2018 13:22
D. Požarić
Svetvinčenat (foto: svetvincenat.hr)
Svetvinčenat (foto: svetvincenat.hr)
Ovog će se vikenda, 12. i 13. svibnja, održati radionica namijenjena članovima udruga uključenih u Integrirani razvojni projekt KulTERRA – revitalizacija istarskih kaštela Morosini – Grimani i Petrapilosa. Na njoj će biti održana edukacija o tome kako pripovijedati i steći vještine interpretacije baštine, a održat će se u Općini Svetvinčenat s početkom u 9 sati.
Radionicu posvećenu umijeću pričanja priča s posebnim naglaskom na kulturno – povijesnu baštinu Istre vodit će Iva Silla, trenerica certificiranih vodiča interpretatora i autorica i voditeljica pripovjedačkih turističkih tura iz programa Secret Zagreb. Cilj je da polaznici, radi potrebe stvaranja doživljajnih programa, steknu jednostavne alate potrebne za umjetnost pripovijedanja te da nauče kako oživjeti baštinu uz pripovjedačke i interpretativne tehnike. Radionica će biti posvećena temama usko povezanima s projektom, odnosno kaštelima Morosini – Grimani i Petrapilosa te pričama i legendama koje se vežu uz njih.
S polaznicima radionice, članovima Povijesne udruge Kaštel i Udruge Istra Inspirit, voditeljica će obraditi teme poput pripovijedanja i njezinog djelovanja, stvaranja uspješne priče, strukturiranja priče, osnovnih vještina osobne interpretacije, stvaranja dubljih veza s baštinom, angažiranja posjetitelja i elemenata priče na baštinskom lokalitetu. Rezultat radionice trebao bi biti usavršavanje polaznika na području pričanja priča o baštini, kako bi se u konačnici organizirala uprizorenja i manifestacije oživljene povijesti te stvorila kulturno – povijesna prepoznatljiva turistička destinacija. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti