U subotu u Barbanu Fešta smokve i smokvenjaka

Istra
13.09.2023 11:27
kb
Fešta od smokve i smokvenjaka
Fešta od smokve i smokvenjaka
Autor: TZ Općine Barban
Na 17. Fešti smokve i smokvenjaka, koja će ove subote, 16. rujna biti održana u Barbanu, posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikom programu i gastronomskim čarolijama. Program započinje u 13 sati nastupom barbanskih i pulskih mažoretkinja te KUD-a Barban.
Od 14 sati najmlađi će moći sudjelovati u dječjem kutku, uključujući kreativnu radionicu "Čarolija smokava sa žutim kišobranom" te posjetiti izložbu dječjih radova OŠ Jure Filipovića. Djeca vrtićkog uzrasta također će se moći natjecati u utrci "Teći ići mići," koja se organizira u suradnji sa školom Trčanja ISTRUN.
Osim toga, fešta će imati i gastronomski kutak s raznim jelima pripremljenim od smokava. Učenici s mentorima pripremat će tri različite vrste jela, uključujući penete sa orasima, jabukama i svježim smokvama, žličnjak skute na sirupu od bijelog vina, meda i smokava te kolač od suhih smokava. Ponuda jela pripremljenih u ugostiteljskoj školi bit će besplatna.
Kulminacija fešte bit će proglašenje "naj smokvenjaka" u 17 sati, a nakon toga, u 17:30 sati, posjetitelji će moći uživati u tradicionalnom "Ručenju po starinski." Za zabavu tijekom fešte brinut će se "Dečki iz Sutivanca".

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti