U subotu na plaži Pical "Morska mini školica", traže se volonteri

Lokalno
03.09.2018 13:20
D. Požarić
1
1
U subotu, 8. rujna 2018. s početkom u 10 sati pokraj drvenog brodića na plaži Pical održat će se edukativni dan pod nazivom “Morska mini školica”. Cjelodnevna je i za sve besplatna, a cilj joj je edukacija građana i turista o najčešćim morskim invazivnim vrstama.
Sve do 20 sati održavat će se razne aktivnosti, poput zarona u obližnji plićak te prepoznavanje najčešćih morskih vrsta Jadrana. Pomoću ključeva za determinaciju svatko će moći naučiti kako u okolišu prepoznati određenu vrstu. Posebnu pozornost posvetiti će se invazivnim morskim vrstama, rebrašu (Mnemiopsis leidyi) i grozdastoj kaulerpi (Caulerpa cylindracea) u odvojenom akvariju.
Svi zainteresirani moći će naučiti da rebraš nije meduza i njegov dodir ne peče te da grozdasta kaulerpa potiho raste na više plaža u blizini Poreča. Organizirat će se i tematske edukativne igrice (memory igra, puzzle) te bojanke za one mlađe i sve koji se tako osjećaju.
Centar za invazivne vrste Poreč (organizator radionice) u sklopu edukativnog dana poziva srednjoškolce i studente da se prijave kao volonteri. Traže 2 volontera ili volonterke koji bi sudjelovali u provođenju radionice, pomagali u komunikaciji s građanima i popularizirali rad Centra za invazivne vrste i ekologije općenito. Volonterima su osigurani obrok i sokovi a postoji mogućnost subvencije prijevoza. Prijave su otvorene do četvrtka, 6. rujna pa zato požurite s prijavom ! (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti