U subotu i nedjelju u Velom Joži dvije europske utakmice za samo 50 kuna

Sport
04.09.2015 17:43
D. Požarić
1
1
[slika1d]
Dvije rukometne utakmice EHF kupa između RK Poreča i izraelskog Maccabi Rishon Leziona igraju se sutra (subota) i prekosutra (nedjelja) u sportskoj dvorani Veli Jože sa početkom u 20 sati, najavili su predsjednik porečkog rukometnog kluba Roland Fable , trener Dinko Đanković i kapetan Vedran Mataija u društvu dogradonačelnice Nadie Štifanić Dobrilović u Maloj vijećnici gradske palače.
Paket ulaznica za obje utakmice košta 50, a za samo jednu utakmicu po 30 kuna. Službeni domaćin prve utakmice je Poreč.
Pressica u gradskoj palači označila je ujedno i službeni početak natjecateljske sezone o kojoj je novinarima govorio trener Đanković. On je pred kratko vrijeme sjeo na vruću klupu koju je zagrijao i u potrazi za novim izazovima napustio vrlo uspješni Saša Ilić, dosadašnji porečki strateg.
Predsjednik Fable pojasnio je kako je organizacija utakmice dovršena i sve ide svojim redom. Izraelci su jučer sletjeli u Veneciju, danas u Poreč stižu suci i delegat a u klubu su vrlo zahvalni Gradu koji je podmirio troškove igranja Europe (106.000 kuna za prvo kolo). Vrlo su sretni i zbog uspješnog dogovora sa vodstvom Maccabija da se obje utakmice odigraju u istome gradu, odmah jedna za drugom, čime se na zrakoplovnim kartama uštedjelo između 25 i 30 tisuća kuna.
-Bit ćemo dobri domaćini, rekao je Fable, a Izraelci će iz grada otići kao zadovoljni turisti.

Đanković: problema ima, ali nisu nerješivi. Dat ćemo sve od sebe

Trener Đanković izrazio je respekt prema gostima iz Izraela i zahvalio prošlogodišnjoj ekipi i vodstvu kluba na plasmanu u eurokup.
Činjenicu da utakmica za neuigranu ekipu sa novim trenerom i novom filozofijom igre uz samo mjesec dana za bazične pripreme možda dolazi u pogrešnom trenutku ne smatra nerješivim problemom. Niti ozljede igrača ne idu mu na ruku, a terapeuti se trude osposobiti Mataiju jer je svima jasno koliko on ekipi znači. Dvije utakmice nije odigrao Matija Rađaković, a ni Gudić nije bio redovit.
Pripreme su bile agresivne i obavljeno je dosta teških treninga. Bilo je igrača sa umornim nogama, ali je ritam treninga u pravome trenutku snižen te je Đanković uvjeren kako će nakon 4-5 odigranih prijateljskih utakmica sa renomiranim protivnicima poput prvaka Tunisa i Kopra ipak biti spremni i za domaće prvenstvo.
Maccabijeva igra je bazirana na strancima koji odlučuju o svemu. Do sada su to bila dva srpska reprezentativca, nositelja igre, sad su tu dva Slovenca, Čančar i Vugrinec. Porečani očekuju tvrdu utakmicu. -Ako nas zasluženo pobijede, stisnut ćemo im ruku, ali moramo na parketu dati sve od sebe, rekao je Đanković pozvavši publiku da dođe navijati u što većem broju.

Mataija: trebat će nam vremena za prilagodbu ali nećemo kukati ni plakati

Kapetan ekipe koji zbog ozljede ni sam nije siguran hoće li nastupiti na utakmicama protiv Maccabija rekao je kako su pripreme bile naporne, a ekipa bila nekompletna zbog problema sa radom igrača u turizmu. Misli da je europska utakmica došla možda malo prerano, prije nego su se uspjeli "posložiti", a tu je i nova filozofija igre koju je pred njih stavio novi trener. Dok je Saša Ilić inzistirao na napadačkom rukometu, Đanković forsira jaku obranu i postizanje lakih golova iz polukontri i kontru, na što se potrebno naviknuti.
-Maccabi smo gledali i izgledaju dobro. No, mi usprkos problemima nećemo kukati ni plakati nego nastojati zaliječiti ozljede i dati maksimum na parketu, a publika neka dođe u što većem broju, rekao je Mataija.
Zbog specifične sigurnosne situacije, Izraelci su tražili pojačane mjere sigurnosti, pa će uvježbani psi prije utakmice obići dvoranu u potrazi za eksplozivnim napravama, a na ulazu u dvoranu će pregledi biti nešto "jači" nego je to uobičajeno. [/sivac] [sivac]Zbog specifične sigurnosne situacije, Izraelci su tražili pojačane mjere sigurnosti, pa će uvježbani psi prije utakmice obići dvoranu u potrazi za eksplozivnim napravama, a na ulazu u dvoranu će pregledi biti nešto "jači" nego je to uobičajeno.
Navijački dres kao godišnja ulaznica na utakmice
Od ove godine RK Poreč je navijačke dresove uveo kao godišnje ulaznice. Tko kupi dres po cijeni od 350 kuna imat će besplatan ulaz na sve domaće utakmice porečkih rukometaša, uključujući i međunarodne. Na dresu je slogan Turističke zajednice Poreča.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti