U Špadićima popušta strpljenje građana: Do kad ćemo trpjeti blato na ulicama?

Lokalno
05.01.2018 11:28
D. Požarić
Ulica Materada prema Malom Maju prepuna blata (fotografiju snimio čitatelj)
Ulica Materada prema Malom Maju prepuna blata (fotografiju snimio čitatelj)
Ulica Materada prema Malom Maju prepuna blata (fotografiju snimio čitatelj)
Stavak 2. Članka 45. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaže da vozač koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom obavezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Ukoliko to ne učini, predviđena je novčana kazna u iznosu od tisuću kuna.
No, nismo baš primijetili neke sankcije na gradilištu hotela Park u porečkom naselju Špadići, gdje teški kamioni već tjednima na prometnice nanose ogromne količine blata. Zbog toga su neki od naših čitatelja izgubili strpljenje, budući se blato često proteže od gornjeg rotora u Špadićima, točnije kod poliklinike Rident, pa kroz Špadiće i zatim sve do Malog Maja.
Zatražili smo od hotelijerske tvrtke Plava laguna kao investitora da se očituje o problemu, pa su nam prenijeli očitovanje glavnog izvođača radova, a to je tvrtka Kamgrad, u kojoj tvrde kako poduzimaju sve mjere za sprečavanje širenja blata izvan gradilišta. Kažu kako prije izlaska kamiona s gradilišta peru kotače, ali i blato na prometnicama (nešto svojom mehanizacijom, a nešto angažiranjem gradskog komunalnog poduzeća).
Radnik na izlazu sa gradilišta pere kamion šmrkom, no, to nije dovoljno
No, dok se jedan od radnika i vozač kamiona trude oko sizifovskog posla pranja velikog kamiona šmrkom, na ulicu nesmetano izlaze druga vozila s blatom na kotačima. Zakon je jasan i kaže da blata na prometnicama ne smije biti. Problem je, očigledno, u tome da se zakona malo tko ili nitko ne pridržava. A građani bi za to, izgleda, trebali imati razumijevanja. (dp)
[yt8]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti