U rujnu bogatom događanjima Općina Vižinada slavi trideseti rođendan

Lokalno
13.09.2023 10:39
kb
Autor: Općina Vižinada
Općina Vižinada u rujnu proslavlja 30 godina svog postojanja i organizira niz događanja vezanih uz obljetnicu.
Mjesec je započeo radionicom za izradu tradicionalnih kroštula, a nastavlja se u petak, 15. rujna u 18 sati u Centru za posjetitelje Maraston, gdje će polaznici naučiti kako pripremiti istarski pandešpanj.
U nedjelju, 17. rujna na trgu u Vižinadi Teatar Naranča izvest će predstavu "Istrijanske navade", komediju namijenjenu publici starijoj od 15 godina.
U crkvi sv. Ivana u Vižinadi 22. rujna bit će otvorena izložba "Ex Tempore", koja će prikazivati najbolja likovna djela s likovnih natječaja "Ex Tempore Ars Sacra" održanih od 2008. do 2022. godine.
Najznačajniji događaj u rujnu je Rekreativni biciklistički maraton Parenzana, koji će biti održan 24. rujna i okupit će brojne ljubitelje bicikliranja iz različitih zemalja.
Na svečanoj sjednici općinskog vijeća u Kreativnom centru Sonda u Vižinadi, 29. rujna proslavit će se Dan općine Vižinada i 30. obljetnica njezina rada.
I konačno, 30. rujna u 11 sati u crkvi sv. Jeronima bit će održana misa povodom blagdana sv. Jeronima, a od 10 do 18 sati tog dana svi će imati priliku besplatno doći u obilazak Centra za posjetitelje Maraston (uz prethodnu najavu) u sklopu proslave Svjetskog dana turizma.
Istog dana u 18 sati na trgu slijedi proglašenje pobjednika likovnog natjecanja "Ex Tempore Ars Sacra" i koncert s izvođačima Nevia Rigutto i Francesco Squarcia, uz zakusku i druženje za sve građane.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti