U Puli svečano otvoren Znanstveni vrt

Istra
24.03.2023 08:28
kb
Uz prisustvo brojnih uzvanika i nastup Dječjeg vrtića Maslačak, u Puli je jučer svečano otvoren "Znanstveni vrt" Zajednice tehničke kulture Pula. Riječ je o jedinstvenom i zanimljivom prostoru u centru Pule, opremljenom interaktivnim postavkama, a prikazuju teme iz STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). "Znanstveni vrt" dio je Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije u sklopu Zajednice tehničke kulture Pula.
Ovim se projektom Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije uredio prostor koji će, uz vođene radionice za djecu i mlade, nuditi i društvene sadržaje za širu populaciju, a sve s ciljem popularizacije STEM-a. Nizom edukacija i predavanja za edukatore, kao i nabavkom nove opreme, doprinijet će se kvalitetnijoj provedbi radionica za djecu i mlade koje nude organizacije civilnoga društva.
Svečanosti otvorenja Znanstvenog vrta prisustvovali su Anton Pletikos, tajnik Zajednice tehničke kulture Pula, Helga Možé, upraviteljica Zaklade Istra, Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Ivona Močenić i župan Istarske županije Boris Miletić.
Helga Možé istaknula je važnost ovog projekta, naglasivši kako je njime nabavljena oprema vrijedna preko 150 tisuća eura za STEM udruge te, među ostalima. Ova je interaktivna izložba "Znanstvenog vrta" podijeljena u četiri glavne cjeline: eksponati Parka znanosti, eksponati "Obnovljivi izvori energije", Meteorološka stanica i Teleskop te razna  druga oprema za robotiku, matematiku, FabLab (3D skener, 3D printer, stroj za graviranje i druga oprema i potrošni material), a nudit će brojne interaktivne vođene radionice za djecu i mlade te brojne sadržaje za širu populaciju s ciljem popularizacije STEM područja.
Nakon prigodnih govora uslijedila je simbolična sadnja jagoda, kao i vođena tura Znanstvenim vrtom.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti