U Puli obilježena 165. obljetnica rođenja Nikole Tesle

Istra
10.07.2021 11:48
D. Požarić
1
1
Desetog srpnja 1856. godine rođen je veliki izumitelj Nikola Tesla, a 165. obljetnica njegova rođenja prigodno je obilježena u Huguesovu parku, u Puli, u organizaciji SKDI Nikola Tesla Pula.
U ime Istarske županije cvjetni aranžman ispred spomenika Nikole Tesle položili su pročelnik Kabineta župana Istarske županije Ivan Glušac te saborski zastupnik Marin Lerotić.
Obraćajući se okupljenima, Glušac je naglasio da je Nikola Tesla najveći hrvatski znanstvenik i jedan od najznačajnijih znanstvenika u ukupnoj povijesti ljudske civilizacije, izumitelj izmjenične struje i elektromotora i još na stotine patenata.
- Tesla je bio čovjek visokih moralnih načela, koji je zbog principa znanstvene pravde odbio Nobelovu nagradu. Bio je ponosan na svoje srpsko porijeklo i hrvatsku domovinu, a svojim životnim putem dokazao je da mladić iz malog ličkog sela može osvojiti cijeli svijet. Zbog svega toga, Tesla je naš ponos i trebao bi biti uzor i misao vodilja našim mladima, kazao je pročelnik Glušac.
Svečanosti su prisustvovali i predsjednik SKDI Nikola Tesla Pula Milan Čubrilo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić te predsjednik Koordinacije vijeća srpske nacionalne manjine u Istarskoj županiji Milan Rašula, (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti