U Poreču postavljeno više od tisuću novih ekoloških rasvjetnih tijela, uštede do 80 %

Grad Poreč
26.02.2024 13:43
kb
Izvor: Grad Poreč
Nakon što je prije nekoliko godina zamijenjeno više od tisuću rasvjetnih tijela, Grad Poreč krajem prošle godine nastavio je s postavljanjem još novih ekoloških svjetiljki javne rasvjete.
Postojeće živine svjetiljke raznih izvora, ujedno i najveći potrošači, zamjenjuju se s ukupno 1.029 novih LED rasvjetnih mjesta, a projekt uključuje i uvođenje sustava upravljanja i nadzora u realnom vremenu na dio rasvjetnih mjesta u zoni zahvata na području Poreča.
Radovi se provode u skladu s izrađenom i odobrenom projektnom dokumentacijom, a počeli su na području naselja Bolnica, te se nastavilo sa zamjenom svjetiljke na području naselja Vranići, Gulići, u zoni Pical i oko ulice Massa Lombarda, dio Vlašićeve ulice, te u dijelu Poreč jug, odnosno Novo naselje i Brulo. Slijedi i naselje Mate Balote.
Svjetiljke koje se montiraju izvedene su u LED tehnologiji koja udovoljava svim trenutno važećim zakonskim okvirima, a kao dodatna mjera uštede električne energije, dio svjetiljki koje su najveći potrošači biti će montirane s elektronskim upravljačima regulacije svjetlosnog toka, koji će dijelove noćnog režima prilagoditi manjem utrošku električne energije.
Završetak radova očekuje se do Uskrsa. Projekt će generirati jako velike uštede, do 80 % u odnosu na sadašnju, a predviđeno je i godišnje smanjenje emisije CO2.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti