U Poreču počelo odbrojavanje do Olimpijskih igara u Riju

Lokalno
06.08.2015 12:40
D. Požarić
1
1
1
Na porečkom je Trgu slobode sinoć, točno godinu dana uoči službenog početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, organizirano zajedničko odbrojavanje do Olimpijade. Zabavu ususret najvećem svjetskom sportskom događaju organizirali su Hrvatski olimpijski odbor, Grad Poreč, Turistička zajednica Grada Poreča, Sportska zajednica Grada Poreča i Laguna Poreč.
Proslavljeni hrvatski olimpijci koji su ranije istoga dana na odbojkaškim terenima u Zelenoj laguni odigrali utakmicu s aktualnim prvakinjama Hrvatske, odbojkašicama OK Poreč, na trgu su se s gradonačelnikom Edijem Štifanićem popeli na pozornicu i pozdravili okupljene. Gradonačelnik je sugrađankama i sugrađanima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te poželio toplu dobrodošlicu olimpijcima i gostima.
2
-Godinu dana do najvećeg sportskog događaja 2016. godine, sna za svakog sportaša i događaja koji nije samo sport nego je, prije svega, simbol zajedništva i prijateljstva, simbol mira. Grad Poreč se priključio nekolicini gradova u svijetu koji odbrojavaju do Olimpijade i ponosni smo na to što ga održavamo upravo u Poreču, gradu sporta i ponosnom partneru Hrvatskog olimpijskog odbora, rekao je gradonačelnik poželjevši sportašima puno sportske sreće u kvalifikacijama i nastupima na OI.
Nakon zajedničkog odbrojavanja i pozdrava hrvatskih olimpijaca Marije Anzulović, Gordane Jurcan, Vanese Sršen, Nike Fleiss, Samira Baraća, Giovannija Cernogorza, Marija Možnika i Ane Šimić, program na porečkom glavnom trgu nastavljen je u ritmu brazilske glazbe koja je rasplesala plesačice sambe i brojne okupljene.
3

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti