U Poreču otvoreno državno sportsko prvenstvo za osnovne škole

Sport
23.04.2018 14:02
D. Požarić
1
1
„Brže, više, jače!“ olimpijski je moto kojim je Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza, sinoć otvorio državno prvenstvo za osnovne škole koje se održava danas i sutra. Predvođeni pulskim mažoretkinjama 732 učenika, 84 ekipa, isto toliko voditelja i 77 škola iz 20 županija ponosno su ušli u prepunu dvoranu Intersport u Zelenoj laguni.
Za zabavni dio večeri pobrinuli su se akrobati, a najatraktivniji dio zasigurno je bilo veliko finale natjecanja Virtualni plesni show. Natjecanje je bilo izrazito uspješno, a pored općeg dojma, koreografije i izbora glazbe, kriterij za izbor pobjednika bio je i pljesak publike. Pobjedu je odnijela Osnovna škola Braće Radić iz Kloštar Ivanića, a rasplesane pobjednice istaknule su kako im je ples oduvijek strast te koliki su trud ulagale samo u ovu koreografiju koju su danas izvele u Poreču. Srebrom se okitila zagrebačka Osnovna škola Dobriše Cesarića, a broncom Osnovna škola Kraljevica. Četvrte su bile balerine iz Osnovne škole Ladimirevci.
Danas sportaše očekuje prvi natjecateljski dan u sedam sportova - odbojci, stolnom tenisu, futsalu, košarci, rukometu, badmintonu i šahu. Natjecanja će se održavati u Poreču, Umagu i Višnjanu, a osim nesalomljivog duha i upornosti ove sportaše krasi i pošteno sportsko ponašanje pa je tako Daruvarčanin Filip Babi u ime svih natjecatelja obećao kako će u tome ustrajati i u Poreču prisegnuvši zakletvu fair-playja.
Ovog je vikenda završilo još jedno vrlo uspješno organizirano državno natjecanje za učenike s intelektualnim teškoćama koji su pokazali koliko cijene sport te koliki trud ulažu u njega.
Srednjoškolci u Poreč stižu u srijedu, a sportsko će druženje trajati do 27. travnja. Natjecanja ni ove godine neće proći bez mladih učenika koji su dio edukativnih projekata koje provodi Savez – Volontiram+Školski sport=Odličan te Igram,pišem lajkam poznatiji kao IPL projekt. U suradnji s Hrvatskom antidoping agencijom organizirane su razne aktivnosti u svrhu edukacije i prevencije korištenja nedopuštenih sredstava, a Hrvatska olimpijska akademija održat će radionice za sve sudionike gdje će posebni gosti biti naši proslavljeni olimpijci Sara Kolak i Damir Martin. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti