U Poreču održana 39. slikarska kolonija Riviera

Lokalno
05.10.2023 14:05
Izvor: Valamar
kb
Autor: Valamar
U Poreču je održana 39. slikarska kolonija Riviera. Ove godine je umjetničku lepezu činilo šest kreativaca za čiji se opuštajući i inspirativan sedmodnevni boravak pobrinuo Isabella Valamar Collection Island Resort u Poreču, pa su tako na njihovim umjetničkim djelima ukomponirani elementi impresije mora, svjetla i otoka sv. Nikole. 
Hrvatski predstavnici ove godine su bili David Belosi iz Poreča i Omar Lović iz Rijeke. David je multimedijalni umjetnik i redatelj, poznat kao umjetnik performansa i kazališni glumac, koji svoju umjetničku praksu temelji na integraciji vizualne i izvedbene umjetnosti, a njegova strast prema crtanju, kojom se bavi od djetinjstva, igra ključnu ulogu u oblikovanju njegovih umjetničkih priča. S druge strane, Omar aktivno djeluje u području vizualnih umjetnosti, fokusirajući se na slikarstvo i ilustraciju. Njegovo umjetničko interesno područje obuhvaća reinterpretaciju tradicionalnog slikarstva kroz suvremene tehnike, tehnologije i pristupe.
Austrija je na ovogodišnjem izdanju slikarske kolonije imala čak dvije predstavnice. Melanie Drofre njemačka je multimedijalna umjetnica koja trenutno živi i stvara u Beču, a njezini radovi su bili izloženi na samostalnim i skupnim izložbama u renomiranim muzejima i galerijama diljem svijeta. Druga predstavnica, Barbara Holler, osim što trenutno isto živi i radi u Beču, svoju umjetničku praksa izraženu kroz koncepte geometrijskih sustava, i to najčešće u prostornim instalacijama, objektima, slikama, crtežima, video radovima i intervencijama u javnom prostoru pokazuje i u Bazsiju u Mađarskoj.
Najmlađi predstavnici bili su iz Francuske, Robin Davourie i Mélissa Franchini, oboje diplomirani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Besançonu. Robin je diplomirani slikar, a bavi se istraživanjem konkretno-minimalističke umjetnosti, dok je Melissa diplomirala vazalne komunikacije i trenutno istražuje neobjektivnu reprezentaciju sadašnjosti, služeći se sažetim i čistim formama.
Porečka slikarska kolonija pokrenuta je 1983. godine, i tradicionalno se održava u Valamarovim hotelima u Poreču. Valamar podržava stvaralaštvo domaćih i svjetskih umjetnika, kao i brojne kulturne inicijative i projekte u sklopu društveno odgovornog poslovanja.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti