U Poreču održan edukativan skup u ribarstvu i akvakulturi

Lokalno
15.12.2022 10:47
kb
Skup u ribarstvu
Skup u ribarstvu
Autor: Udruženje obrtnika Poreč
Udruženje obrtnika Poreč, kao nositelj projekta usmjerenog na ribarstvo, od 12.-14. prosinca u Obrtničkom je domu u Poreču organiziralo edukativni skup u ribarstvu i akvakulturi pod nazivom: "Tranzicijska ekonomija ribarstva na području LAGUR-a Istarski švoj".
Trodnevni skup obuhvatio je niz predavanja usmjerenih prema jedinicama lokalne samouprave s područja LAGUR-a "Istarski švoj", predavanja usmjerenih gospodarskom sektoru te okrugli stol o zaključcima koji će poslužiti kao osnova za izradu studije razvoja ribarstva obalnog područja LAGUR-a. 
Skup je otvorila uvodnim govorom predsjednica Udruženja obrtnika Poreč Valencia Klarić, istaknuvši kako Udruženje nastoji pomoći obrtnicima te kako i taj skup pokazuje angažman u interesu ribara obrtnika i šireg gospodarstva.
U tri dana skupa kojem su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne samouprave, obrtnici i gospodarstvenici, o ribarstvu su izlagali ugledni znanstvenici mr.sc. Mario Lovrinov, dr.sc. Danijela Mioković i MBA Ivan Matijašević. Uvodna je izlaganja održao predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, Robert Momić. 
Kao najvažniji rezultat projekta izradit će se studija o ribarstvu, a popratne prezentacije sa skupa imat će usmjeravajući karakter i svrha će im biti da posluže kao osnovni orijentir u strukturiranju i potpori budućeg plana za bavljenje ribarstvom na području LAGUR-a "Istarski švoj".

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti