U Poreču i Višnjanu stupići protiv parkiranja na pločniku

Lokalno
09.07.2018 07:34
D. Požarić
Kandlerova ulica u Poreču
Kandlerova ulica u Poreču
Još jedan pokušaj zaustavljanja divljeg parkiranja na pločnicima primijetili smo ovih dana na kraju Negrijeve i početku Kandlerove ulice u Poreču, gdje je tvrtka Beato signal za račun Grada Poreča i po cijeni od 5.200 kuna (bez PDV-a) postavila nekoliko stupića od nehrđajućeg čelika.
To bi, kao i u drugim dijelovima grada, trebalo spriječiti nesavjesne vozače da svoja vozila ostavljaju „na samo pet minuta” tako da ona blokiraju ili usporavaju promet.
Nažalost, u gradskoj upravi nisu poslušali dugogodišnje i brojne prigovore građana i gradskih vijećnika na to da su takvi stupići nedovoljno vidljivi, zbog čega i dalje možemo očekivati razbijena vozila i stupiće te ozljeđivanje pješaka pri padu preko njih.
U Višnjanu su također pokušali spriječiti parkiranje na pločnicima, naročito u blizini kafića kod općinske uprave i nekadašnje Turističke zajednice. Po sredini pločnika postavljeno je više desetaka crveno-bijelih stupića koji ulicu sužavaju na širinu jednog većeg vozila, pa je nemoguće parkirati na pločniku a da promet u potpunosti ne bude blokiran.
Nedavno su tu postavljeni i ležeći policajci koji bi trebali usporiti promet, što je naročito važno kod dvorišta višnjanske osnovne škole.
Ostaje da vidimo koliko će nabrojane mjere polučiti uspjeha. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti