U Poreču 29. lipnja seminar Zdravo urbano planiranje

Lokalno
25.06.2015 07:30
D. Požarić
Zdravo urbano planiranje (ilustracija: weadapt.org)
Zdravo urbano planiranje (ilustracija: weadapt.org)
U sklopu 22. Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja, u Poreču će 29. lipnja u prostorima Zdravog grada Poreč biti održan edukativni seminar „ZDRAVO URBANO PLANIRANJE“, ApolitikA - Arhitektonske politike RH 2013.-2020.
Tečaj Zdravog urbanog planiranja u Poreču ove je godine posvećen vrsnoći i kulturi građenja, sukladno Nacionalnim smjernicama, koje doprinose prilagođenosti urbanog prostora svim specifičnim skupinama građana i posjetitelja naših zajednica. Stručni skup se boduje za obveznike usavršavanja. Očekuje se 5 bodova iz regulative.
Želja je organizatora da se u rad seminara uključe inženjeri strukovnih područja te predstavnici komunalnih odjela i odjela za prostorno planiranje istarskih gradova/općina kao i predstavnici istih resornih odjela Istarske županije i šire.
U Hrvatskoj mreži zdravih gradova, među ostalim područjima rada, zdravo urbano planiranje zauzima posebno mjesto. Pruža optimalne mogućnosti za očuvanje i unapređenje zdravlja stanovnika zajednice, budući se može ostvariti povezivanjem skrbi o okolišu, planiranjem prostora, uklanjanjem arhitektonskih barijera, čuvanjem zelenih površina, sadnjom nealergenih biljaka, planiranjem mjera energetske učinkovitosti i na druge načine koji podržavaju zdravlje svih dobnih skupina stanovnika urbane zajednice.
Osnovni cilj zdravog urbanog planiranja u čitavom svijetu je stvaranje ugodnijeg, sretnijeg i zdravijeg okruženja za život stanovnika u urbanom okruženju.
Prijavnicu možete preuzeti ovdje: [dok1], a program ovdje: [dok2]
(Zdravi grad Poreč /dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti