U porečke osnovne škole krenulo 135 prvašića

Lokalno
09.09.2015 09:26
D. Požarić
1
1
U porečku je osnovnu školu (uključujući i područne škole u Žbandaju, Novoj Vasi i Velom Maju ) prekjučer krenulo 112 prvašića, pa škola sada broji 1.082 učenika. Za prvašiće je priređen prigodni program, a u klupe su se vratili i stariji od njih. Dobrodošlicu su im zaželjeli ravnatelj Edi Zarli, te gradonačelnik Edi Štifanić.
- Danas je poseban dan, svečan dan za naš grad jer nova generacija mladih Porečanki i Porečana ulazi u školske klupe i siguran sam da ste svi ponosno na to. Želim zahvaliti našim učiteljicama i učiteljima na ovom, rekao bih samozatajnom zanimanju i na tome što uspješno odgajaju generacije mladih Porečana. Draga djeco, za vas počinje jedan poseban životni put, malo ozbiljniji nego do sada i siguran sam da ćete uz veselje, igru, zabavu i nova druženja steći nova, toliko potrebna znanja za život, poručio je gradonačelnik.
Uručio je potom razrednicama Mariji Matasović, Jasminki Zulić, Eleni Vivoda, Snježani Stifanich i Loreni Beaković prigodne poklone, dok su ih razrednicama u područnim školama uručile dogradonačelnice Nadia Štifanić Dobrilović u Novoj Vasi i Velom Maju, a Nataša Basanić Čuš u Žbandaju.
Prigodni program priredili su učenici starijih generacija, nakon čega je obavljena prozivka svih prvašića, zajedničko fotografiranje, pa su se potom sa roditeljima i razrednicima uputili i školske klupe.
U drugu osnovnu školu u gradu, Talijansku osnovnu školu „Bernardo Paretnin“ krenula su 23 prvašića. Dobrodošlicu im je uz ravnateljicu Ester Zarli zaželjela i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, a stariji su im kolege priredili prigodni program, nakon čega su se s razrednicom Ivom Debeljuh uputili na prvi školski sat.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti