U petak prvi porečki Alzheimer Café

Zdravlje
17.06.2015 11:11
D. Požarić
1
1
Prvi porečki Alzheimer Café održat će se u petak 19. lipnja u 13,30 sati u organizaciji Dom za starije i nemoćne osobe Poreč i Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest u prostorima Doma.
Edukativno predavanje pod nazivom „Živjeti i brinuti se o osobi oboljeloj od Alzheimerove bolesti“ održat će gđa Mira Dajčić, potpredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest i voditeljica Savjetovališta za članove obitelji oboljelih, a bit će riječi o promjenama koje se događaju kod osoba oboljelih od ove bolesti kao i promjenama koje se nužno događaju unutar obitelji, te će biti prikazan i kratki film „U tišini“.
Alzheimer Café susreti organiziraju se diljem Europe s ciljem destigmatizacije ove bolesti, pružanja potpore oboljelima i njihovim njegovateljima te širenjem znanja o Alzheimerovoj bolesti i problemima koje nosi. Alzheimerova bolest je prvenstveno bolest mozga. Napredovanjem dovodi do demencije, što znači gubitka pamćenja i poremećaja mišljenja, a uzrokuje i promjene u ponašanju i osobnosti bolesnika.
Procjenjuje se da ova bolest u Hrvatskoj zahvaća 10% osoba starijih od 65 godina, dok u populaciji osoba starijih od 90 godina ova brojka prelazi i 50%.
Na Alzheimer Café pozvani su svi koji žele pridonijeti stvaranju boljeg, solidarnijeg i društveno odgovornijeg odnosa prema oboljelima i njihovim obiteljima, a u Poreču se održava po prvi put.
(Dom Poreč/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti