U Pazinu idući tjedan panel rasprava "Pomoćnici u nastavi - ključne osobe u inkluzivnom obrazovanju"

Istra
11.05.2018 09:29
D. Požarić
1
1
U utorak, 15. svibnja, s početkom u 14 sati u Spomen domu u Pazinu održat će se panel rasprava „Pomoćnici u nastavi - ključne osobe u inkluzivnom obrazovanju“. Panel raspravi prisustvovat će velik broj pomoćnika u nastavi, stručnih suradnika u školama i ravnatelja.
Kao panelisti su najavljeni dr.sc. Dijana Drandić, Gordana Pajca Grbin, magistrica edukacijske rehabilitacije i Sanja Paić, magistrica edukacijske rehabilitacije, obje iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, te Vanja Marković, magistrica edukacijske rehabilitacije iz Škole za odgoj i obrazovanje u Puli.
Cilj rasprave je osvijestiti važnost pomoćnika u nastavi, uočiti njihove potrebe u vidu podrške od strane stručnjaka u školi ili vanjskih stručnjaka te dobiti prijedloge i smjernice za poboljšanje rada.
Organizatori su gradovi Pazin i Pula, Istarska županija i Centar za socijalnu skrb Pazin – Podružnica Obiteljski centar Pula.
Nositelji projekta u Istarskoj županiji koji se provodi kroz četiri godine su Grad Pazin – projekt INkluzivne škole 5+, ukupne vrijednosti 9,4 milijuna kuna, Istarska županija – projekt Mozaik 3, ukupne vrijednosti 14,3 milijuna kuna i Grad Pula – projekt Zajedno do znanja 2, ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna. Projekt se provodi u sklopu poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti