U Novom listu/Glasu Istre još malo harange na župana Jakovčića

Istra
14.09.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
Ne propušta se prilika a da se ne pljucne po nekome i IDS-a, a župan Jakovčić je, sudeći prema svemu do sada objavljenom, izgleda najslađi kolačić za redakciju Istarske slikovnice

Čitamo danas u Novom listu online kako je ministrica Matulović-Dropulić izjavila da će se rušiti u Svetom Jurju. A onda nakon toga i tiradu iz pera Dražena Majića u kojoj se razvlači i ponavlja ta svima dobro poznata trakavica, uz pomni odabir riječi. Tako je npr. IDS zapravo "partija" a malo dalje su Jakovčićevi jamci za kredit kojim je platio investiciju u Sv. Jurju (Kajin, Soldatić i Drandić) njegovi "stranački doglavnici". Fale nam još samo jataci, srbočetnička soldateska, narkogenerali itd. pa da se prisjetimo najsvjetlijih vremena hrvatskog žurnalizma.

Ministrica kaže: "Naime, bilo bi nemoralno da bilo što drugo u Istri srušimo prije no što sankcioniramo županovu bespravnu gradnju" i to se, kao, smatra normalnim.

Zašto bi bilo normalno prvo rušiti Županu? Je li to po nekakvom zakonu koji kaže da prvo treba rušiti "onima gore" pa tek "nama dolje" ili što? Je li prijava protiv Župana zaprimljena kao prva pa se ide redom? Ili se jednostavno radi o standardnom populizmu, ili da budem bezobrazniji pa napišem otvoreno "uvlačenjem u guzicu narodu"? Tko ima sjećanje dulje od par godina i IQ veći od broja cipele sjetit će se što je GI zagovarao i protiv čega se borio. Danas se pak, izjava omražene HDZ-ove ministrice koristi kao motiv za pljuvačinu po nečemo definitivno prežvakanome, jasno nam dajući do znanja da cilj opravdava sredstvo.

Ne pada mi na pamet da branim Župana ako je počinio kazneno djelo, kao što mi ne pada na pamet da mu sudim jer je to posao pravosuđa. No, ne mogu ne primijetiti kako se iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu neprekidno recikliraju materijali i izmišljaju afere sa jedinim ciljem da se nekog diskreditira. Možda novinari GI time podižu čitanost, ne znam. Znam samo kako to utiče na mene: sve je veći osjećaj gađenja kad u rukama držim primjerak tog, na žalost jedinog dnevnog lista koji pokriva lokalnu, županijsku tematiku. Istina, kad izbacim pljuvačine i priloge iz svijeta i sporta koje ionako na internetu pročitam dan ranije, ostaje mi kulturni prilog koji je na zavidnom nivou i kog uvijek sa guštom pročitam.

No, opet, ja sam samo KV električar pa mi vjerojatno moj slabo razvijeni intelekt ne dozvoljava da shvatim svu dubinu i suptilnost neprekidne političke kampanje koju vodi naš jedini i najveći nezavisni dnevnik. Možda me i zato lovi ona, nekad Titova:"Što je više kleveta i laži, Ive nam je miliji i draži!"

Eto, samo sam to htio podijeliti sa vama. Idem si pročitati Jutarnji list da vidim što ima novoga u Hrvatskoj a možda naletim i na koji pametan prilog iz Istre.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti