U novigradskoj Sportskoj dvorani održan trening kamp Para stolnog tenisa

Sport
15.03.2024 13:30
kb
Izvor: Grad Novigrad
Početkom ožujka u novigradskoj Sportskoj dvorani održan je međunarodni trening kamp Para stolnog tenisa. Sudionici ovog trening kampa pripremali su se za iduća natjecanja kako bi dosegli svoj maksimum, te bili u najboljoj formi za ovogodišnje ljetne Paraolimpijske igre koje će se održati u Parizu, nakon Olimpijskih igara u terminu od 28. kolovoza do 8. rujna.
Na trening kamp u Novigrad stigla je grupa od 30 paraolimpijaca iz Velike Britanije, Izraela, Slovačke, Ukrajine, Srbije i Hrvatske, te su sedam dana proveli zajedno trenirajući na glavnom terenu u Sportskoj dvorani .
Pored ostalih stranih paraolimpijaca na trening kampu sudjelovale su i hrvatske zvijezde para stolnog tenisa, osvajačice brojnih odličja i najuspješnija hrvatska parasportska ekipa 2023. godine, Anđela Mužinić Vincetić i Helena Dretar Karić. Anđela i Helena, kao i ostatak paraolimpijaca, bile su oduševljene uvjetima koji su ih dočekali na pripremama u Novigradu, te su uz sve pohvale za prilagođenost hotela Aminess Maestra l i gradske Sportske dvorane, iskazali želju da se u Novigradu organizira i međunarodni turnir u para stolnom tenisu.
Kako su u Novigradu pronašli sve uvjete koji ih zadovoljavaju u pripremama za Paraolimpijske igre, govorila je Mirela Šikoronja Ivančin, bivša stolnotenisačica i dugogodišnja Anđelina trenerica:
- Prekrasno nam je u Novigradu, fenomenalni uvjeti, dvorana odlična, hotel prekrasan a najvažnije u potpunosti prilagođen osobama u kolicima, zato nam se čini idealno rješenje i za budućnost, za buduće pripreme u Novigradu, na idealnom mjestu. Nije samo odličan hotel i dvorana, nego i okoliš, možemo se pripremati i trenirati i vani, prošetati. U Novigradu smo našli sve uvjete koji nas zadovoljavaju.
O očekivanjima za predstojeću Paraolimpijadu u Parizu, Mirela je dodala:
- Pariz je jako blizu, i  visoko su postavljeni ciljevi, jer naše djevojke Anđela i Helena su prvakinje Europe u paru pa zato očekujemo s pravom ozbiljne rezultate u paru, a Anđela je druga na svijetu i kontinentalna Europska prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji, pa uz dobru pripremu nadamo se da ćemo imati i tu razloga za veselje.
Ekipa TV Nove snimila je prilog o trening kampu Para stolnog tenisa kojeg možete pogledati u Novigradskoj kronici OVDJE .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti