U nedjelju pojačana kontrola motociklista

Istra
24.04.2021 10:41
D. Požarić
1
1
Policija će u nedjelju, 25. travnja od 13 do 18 sati, na pulskom i labinskom području provesti pojačani nadzor motocikala i mopeda u prometu. Jedna je to od najugroženijih skupina sudionika u prometu: u prva tri mjeseca ove na području Policijske uprave istarske dvije osobe poginule su na motoru, dok je pet vozača motocikla teško ozlijeđeno.
Kako su i ovog vikenda najavljene povoljne vremenske prilike, na prometnicama će se povećati broj motocikala i mopeda te stoga Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.
Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom te registriranim vozilima, tehnički ispravnima i bez ikakvih preinaka.
Brzina je glavni uzročnik najtežih prometnih nesreća tako da policija poziva vozače da se kreću propisanim brzinama te da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, kao i da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo), kažu u policiji. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti