U Kašteliru promocija knjige 'Gremo u ćap-tradicionalne dječje igre'

Lokalno
18.02.2016 08:32
D. Požarić
Katharina Maillinger: Gondule (ilustracija iz knjige)
Katharina Maillinger: Gondule (ilustracija iz knjige)
Promocija knjige autorice izv.prof.dr.sc. Maje Ružić "Gremo u ćap-tradicionalne dječje igre" bit će održana sljedećeg četvrtka (25. veljače 2016. godine) u 18:30 sati u Osnovnoj školi u Kašteliru.
Knjiga obuhvaća odabrane tradicionalne dječje igre, spontane, kreativne, stvaralačke, istraživačke, zabavne, humoristične, divergentne... prisutne u svim segmentima dječjeg razvoja: tjelesnom, kognitivnom, socijalnom, emocionalnom, razvoju govora i moralnom razvoju. Igre djeci omogućuju razvoj samopouzdanja, uspostavljanje odnosa sa samim sobom, vršnjacima, s drugima i okolinom, kaže predgovor knjige.
-Ideja za prikupljanjem tradicionalnih igara nastala je 2003. godine. Cilj je bio prikupiti, sačuvati i revitalizirati „skoro“ zaboravljene dječje igre u periodu nakon Prvog svjetskog rata i kasnije na području Kaštelira i okolice. S obzirom na posljedice rata čiji se utjecaj itekako odrazio na sve segmente ljudskog djelovanja, na političku, ekonomsku i socijalnu strukturu, igra je ta koja je „opstala i ostala“ u funkciji poticanja kreativnosti djece i mamljenja iskrenih osmjeha na licima mlađih i starijih.
Umjetnost igranja nalazi se u svima nama, u svim živim bićima. Igra je prirodna, instinktivna, zabavna, poučna, čarobna, sveprisutna. Prepustite se kreativnosti života-načinite najljepši osmijeh i igrajte se, kaže autorica Mara Ružić. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti