U još jednoj akciji 'Svi za Nina' u Novigradu prikupljeno 8.785 kuna

Istra
01.06.2018 16:15
D. Požarić
1
1
U centru Novigrada vježbalo se tijekom cijele srijede - od nogometa, tenisa, košarke, odbojke i gimnastike, pa do tae boa i zumbe, aktivni su bili i biciklisti. Treću godinu zaredom Novigrad je bio dio međunarodnog sportskog natjecanja gradova. Bilo je dovoljno doći, registrirati se, staviti narukvicu i vježbati, ali i podržati humanitarnu akciju „Svi za Nina”. Sveukupno je sudjelovalo 1.212 građana, a od toga 666 odraslih.
Projektom World Challenge Day nastoji se na jedan dan u sportske aktivnosti uključiti čim veći broj članova lokalne zajednice, odnosno potaknuti sugrađane na bilo koji oblik vježbanja. Pokret ispunjava život, a ljudski organizam čini zdravijim. U svemu su najviše uživali najmlađi. Neki su od njih već aktivni sportaši iza kojih su brojna natjecanja, a neki su tek zakoračili u svijet sportova.
Uz vježbanje i dobru zabavu, Novigrađani su ponovno pokazali da su spremni i pomoći. Naime, ove godine World Challenge Day imao je i svoju humanitarnu stranu. Večernji program uz bendove Febra i Sharps organiziran je kao nastavak humanitarne akcije „Svi za Nina“, tijekom koje se već duže vrijeme prikupljaju sredstva za pomoć u liječenju Nina Beletića. U srijedu je prikupljeno 8.785 kuna.
Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i brojnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.
Svi koji nisu stigli do Novigrada, o načinima donacija mogu se informirati i na Facebook stranici humanitarne inicijative pod nazivom „ Svi za Nina “ koja traje do 10. srpnja.
Tko želi donirati i pomoći Ninu i njegovoj obitelji, može donirati novac uplatom na račun IBAN HR6923800063120043498, IKB UMAG, Primatelj: Ksenija Radujko – humanitarni račun akcije Svi za Nina, opis plaćanja: Donacija. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti