"U grad bez automobila" danas povodom obilježavanja Europskog tjedna kretanja

Lokalno
22.09.2015 14:49
D. Požarić
1
1
Povodom obilježavanja najveće europske manifestacije posvećene održivoj mobilnosti „ Europski tjedan kretanja“, u organizaciji Grada Poreča – Parenzo i Udruge Zona, danas, 22. rujna 2015. godine, u Poreču će od 07.00 do 18.00 sati za prometovanje automobila biti zatvorene ulice Nikole Tesle te Zagrebačka  kako bi se potaklo stanovnike  na alternativne oblike kretanja kao što su hodanje i bicikliranje.
Svake se godine, tijekom Europskog tjedna kretanja, prigodnom temom skreće se pažnja javnosti na održive oblike kretanja, a ovogodišnji slogan ‘Odaberi. Promjeni. Kombiniraj’ (Choose. Change. Combine.) želi reinterpretirati samo značenje prijevoza te potaknuti stanovnike na korištenje održivijih i pametnijih izbora pri svakodnevnom kretanju kako bi poboljšali svoje zdravlje, očuvali okoliš, ali i uštedjeli.
Tako su se obilježavanju Europskog tjedna kretanja pridružili članovi Centra za inkluziju, porečki vrtićarci, te zamjenici gradonačelnika Nadia Štifanić-Dobrilović i Loris Peršurić i mnogobrojni građani, koji nisu krili koliko im se ova privremena zabrana prometovanja Zagrebačkom i ulicom Nikole Tesle svidjela.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti