U gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj i dalje anarhija i smeće

Lokalno
29.05.2018 08:16
D. Požarić
Gospodarska zona - šporkuljama omiljeno odlagalište otpada
Gospodarska zona - šporkuljama omiljeno odlagalište otpada
Gospodarska zona Buići-Žbandaj u koju je uloženo 55 milijuna kuna proteže se na 28 hektara površine uz državnu prometnicu Poreč-Baderna. Od njenog otvaranja 1. svibnja 2009. godine, na kojem su vrpcu svečano prerezali tadašnji župan Ivan Jakovčić i gradonačelnik Edi Štifanić do danas, zona se pretvorila u ruglo kakvo je teško opisati bilo kako osim fotografijama. Posljednji put posjetili smo je u veljači ove godine , i kad usporedimo tadašnje fotografije s današnjima, zaključujemo da stanje nije nimalo bolje.
Većina vlasnika, naravno, svoje parcele uredno održava. No, veliki su dio površina prekrili visoka trava i šikara, dok pokradene i porazbijane prometne znakove nitko ne zamjenjuje. Praktički se svakodnevno dovozi novo smeće, a o dovoženju građevinskog materijala i otpada da i ne govorimo.
Tako smo na jednoj parceli snimili metalne bačve iz kojih je na tlo prolivena nama nepoznata tekućina. Kad vidi takvu scenu, ne bi čovjek pomislio da živimo u zemlji-članici EU u kojoj će automehaničar ili vlasnik servisa klima uređaja biti novčano kažnjeni ako zauljene krpe ne odlažu na propisani način, odnosno recikliraju. Izgleda da u gospodarskoj zoni Buići-Žbandaj EU ne stanuje. Doista je teško razumjeti takav nemar i loše gospodarenje. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti