U Funtani svečano otvorena prva specijalizirana trgovina za off-road vozila

Lokalno
20.11.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
1 «4x4 performance parts» .

6 Davora (vidi fotografije) te pićem.

Kao što postoji «tuning» za automobile, tako postoji i za terenska vozila, s time da je kod terenaca naglasak na izgledu (konfekciji) gotovo zanemariv a najveći se značaj pridaje kvaliteti i robusnosti dodatne opreme i dijelova. Najbolje se potreba za kvalitetom pokazala na nedavno uspješno organiziranom «Istra Off-Road Challengeu» gdje je svaki iole nekvalitetniji komad opreme jednostavno pucao pod naporom.

Nova trgovina u svom asortimanu ima gume, felge, dijelove za amortizaciju vozila, vitla za izvlačenje sa dodatnom opremom, blokade, rasvjetu («maglenke») itd. U Europi su ovakve specijalizirane trgovine relativno rijetke a u Hrvatskoj postoji još samo jedna takva, no ona je uglavnom usmjerena ka off-roadu.

Kako nam je vlasnik trgovine rekao, radi se o prvoklasnoj robi koja se uglavnom uvozi iz USA gdje je tradicija ovog sporta dugotrajna (već 30 godina) te gdje je taj sport i najpopularniji.

Trgovina je registrirana kao veleprodaja i maloprodaja i svojim će asortimanom pokrivati cijelu državu.

Koristeći ovu prigodu upitali smo gospodina Ukušića kakav je bio odjek nedavno završenog «Challgengea» u Tinjanu a evo što nam je on odgovorio:»Challenge smatramo vrlo uspjelim, učesnici su vrlo zadovoljni i velika će ih većina doći i sljedeće godine. Neke ekipe sa slabijim («mekšim») vozilima će odustati dok će se pojaviti neke nove. «Challenge» će sljedeće godine biti još žešći i «tvrđi» kako bi se uskladio sa upravo nastajućim EU Kupom u kojeg će odmah biti uvršten.

No, iako će «Challenge» biti teži od proteklih, na proljeće organiziramo «Istra adventure», što će zapravo biti druženje sa vozilima uz kampiranje u trajanju od 3 dana pa će i vozači «manje pripremljenih» vozila doći na svoje.»
2
3
4
5

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti