U dva dana četiri naleta vozila na divljač

Crna kronika
03.01.2024 10:58
D. Požarić
Divljač na cesti (ilustracija)
Divljač na cesti (ilustracija)
Autor: PU istarska
Na području Istarske županije su tijekom prethodna dva dana evidentirana četiri naleta na divljač pri kojima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta, izvijestila je danas istarska policija.
Prvi slučaj zabilježen je 1. siječnja oko 5,45 sati na cesti Funtana - Bijela uvala, kad su 20-godišnjaku na kolnik istrčale tri divlje svinje od kojih je u dvije udario. Uginulu divljač preuzelo je nadležno lovačko društvo.
Potom je oko 17,50 sati u Novoj Vasi 61-godišnjak automobilom udario u divlju svinju koja se udaljila, a oko 18,15 sati 42-godišnjak je na cesti Monterol - Zambratija automobilom udario u divljač koja se nakon udara udaljila.
Posljednji slučaj zabilježen je 2. siječnja oko 17,45 sati u Marušićima kod Buja, kad je 18-godišnjak automobilom udario u srnu koja se također udaljila.
Policijska uprava istarska upozorava vozače  da na cestama izvan naselja obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači, posebice na mjestima na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. 
Ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, vozač vozila koje sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti