U četvrtak u Obrtničkom domu Poreč regionalna radionica o solarnoj energiji

Grad Poreč
11.03.2024 14:46
kb
Ilustracija
Ilustracija
Izvor: Pixabay
Grad Poreč i Sunčani ured Grada Poreča, u suradnji s Istarskom županijom, Istarskom regionalnom energetskom agencijom (IRENA) i Zelenom energetskom zadrugom (ZEZ), pozivaju predstavnike i djelatnike jedinica lokalnih samouprava, kao i predstavnike njihovih ustanova i trgovačkih društava na regionalnu radionicu o solarnoj energiji "Mjesto dobre energije - Poreč".
Radionica će biti održana u četvrtak, 14. ožujka u 10 sati, u kongresnoj dvorani Obrtničkog doma Poreč (na prvom katu). Namijenjena je predstavnicima i djelatnicima jedinica lokalnih samouprava, kao i predstavnicima njihovih ustanova i trgovačkih društava.
Europska je unija putem Europskog klimatskog pakta i europskog Zelenog plana, postavila cilj da Europa do 2050. godine postane prvi klimatski neutralan kontinent, istovremeno prepoznajući ogroman potencijal i potrebu za povećanjem količina, iz obnovljivih izvora, lokalno proizvedene energije.
  • Koje su konkretne aktivnosti koje Gradovi, Općine, njihove ustanove i trgovačka društva mogu učiniti kako bi potaknuli i ubrzali solarizaciju objekata javne namjene na svom području?
  • Koji su klimatsko / energetsko / okolišno / financijski benefiti solarizacije objekata javne namjene?
  • Koji su već postojeći primjeri dobre prakse Gradova i Općina u implementaciji istih?
  • Koji su dostupni mehanizmi (su)finaciranja za provedbu istih?
  • Koji regionalni/nacionalni subjekti mogu pružiti potporu u provedbi istih?
samo su neka od pitanja na koje će radionica dati odgovore, zaključila je Gordana Lalić, direktorica gradskog poduzeća Parentium d.o.o., a koje ima ulogu koordinatora u provedbi ovog projekta.
S obzirom na ograničeni broj mjesta, mole se svi zainteresirani da svoje mjesto na predavanju osiguraju prijavom putem online obrasca .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti