U Červar Portu otuđena četiri bicikla - upozorenje!

Crna kronika
04.05.2018 07:51
kb
1
1
Porečka policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u noći s 30. travnja na 1. svibnja u Červar Portu otuđio četiri bicikla, čime je oštetio 48-godišnjeg slovenskog državljanina za više tisuća kuna. Vlasnik je, misleći da će to biti dovoljno za zaštitu od lopova, bicikle vezao sajlom oko stabla u dvorištu stambene zgrade.
Budući da se praksa krađa bicikli ponavlja svake godine pred i tijekom turističke sezone, policija savjetuje kako spriječiti takve krađe a u slučaju da do njih ipak dođe, kako olakšati policiji traganje za počiniteljem.
Bicikl valja fotografirati i zapisati njegov tvornički broj, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći. Bicikl uvijek treba držati zaključan ili pod nadzorom. U kampovima bicikl ostaviti na predviđenom i osiguranom mjestu ako postoji, odnosno u blizini recepcije, gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili djelatnici kampa. Na plažama bicikl pustiti na mjestu, gdje će biti pod nadzorom vlasnika ili nadzorom poznate osobe. Iako većina svoje bicikle ostavlja samo na kratko radi npr. trgovine, bicikl je potrebno uvijek zaključavati za čvrsti metalni predmet ili ostaviti pod nadzorom. U dvorištima i stambenim zgradama bicikl ostavite zaključan, po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva s ulice i koja su noću osvijetljena. (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti