U Beogradu predstavljena regija-partner tamošnjeg turističkog sajma: Istra očekuje više srpskih turista

Gospodarstvo
19.02.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Vrlo smo zadovoljni odazivom novinara konferenciji na kojoj smo se predstavili kao ovogodišnja regija-partner beogradskog turističkog sajma. Bilo ih je šezdesetak i očekujemo da će u tamošnjim medijima Istra dobiti veliki publicitet, kazao nam je nakon jučerašnje presice u Beogradu direktor Turističke zajednice Istre Tomislav Popović. Na konferenciji za novinare s njim je bio i direktor sajma te predstavnici Tunisa koji je na ovogodišnjem sajmu zemlja-partner.
- Iznenadio me podatak da je u Tunis lani putovalo više srpskih turista nego u Istru, 25 tisuća prema 17 tisuća onih koji su putovali k nama. No, raduje ovaj veliki interes medija i ovo je vjerojatno jedino tržište za koje mogu već sada prognozirati da ćemo ove godine imati rast. Naravno, to nisu velike brojke, ali u ovoj krizi svaki gost više je dobrodošao. Na presici je bilo dosta pitanja o našoj ponudi i, ono što nas je posebno obradovalo, pohvala srpskih novinara koji su u Istri odnosno Poreču nedavno bili na Svjetskom rukometnom prvenstvu, rekao nam je Popović.
Beogradski turistički sajam ITF održava se od 26. veljače do 1. ožujka. Popović kaže da će na štandu Turističke zajednice Istarske županije svoje mjesto imati većina istarskih hotelijera, a poseban dolazak su najavili i neki lokalni TZ-i.
G. P.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti