Tržnica u Poreču: šaka u oko i šok za nosnice

Lokalno
08.10.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Večernja šetnja uz gradsku tržnicu ne odaje baš dojam da se radi o gradu koji je zaradio «Turistički cvijet». Slučajno? Ne, stanje sa smećem na tržnici je redovno.

Na ulazu u gradsku tržnicu nalaze se (samo) dva kontejnera za smeće u koje se odlaže gotovo sve što mogu odložiti vlasnici štandova i trgovina unutar tržnice kao i oni koji žive u obližnjim zgradama ili su vlasnici ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata.

Pokušate li telefonirati iz jedne od obližnjih javnih telefonskih govornica, bolje je da pripremite mirisne maramice ili se na neki drugi način zaštitite od odvratnog smrada. Čak i prolazak kraj kontejnera izaziva osjećaj mučnine kog ni malo ne umanjuju brojne gradske mačke-lutalice (i ne samo lutalice) koje ovakva mjesta privlače pa onda nemilice razvlače i kopaju. Na koncu, (ne samo) zahvaljujući mačkama to je mjesto potencijalni izvor zaraze.

Zato, gospodo komunalci i gradski redari: ili uredite ostavljanje smeća na drugome mjestu (kontejneri kraj ulaza u tržnicu izgledaju o_d_v_r_a_t_n_o) ili se pobrinite da se oni koji tu odlažu smeće discipliniraju. U svakom bi slučaju bilo poželjno te kontejnere prazniti svakim danom nakon radnog vremena i još jednom ujutro, jer je frekvencija upravo nemoguće velika.[slika2]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti