Trst: Jednom tjedno jede se za - jedan euro!

Istra
16.12.2012 10:13
D. Požarić
Krizna gastronomija u Trstu (E. VELAN)
Krizna gastronomija u Trstu (E. VELAN)
Tradicionalna trinaesta plaća koja stiže s božićnim blagdanima ove će godine poslužiti Talijanima za pokrivanje zadnje rate novog poreznog nameta zvanog IMU, poreza na nekretnine. Prodaja u tršćanskim dućanima je jako loša, u mnogim izlozima stoje natpisi "Rasprodaja zbog zatvaranja obrta" i ponude popusta od pedeset i više posto.
No, i to ne zadovoljava kupce, ma koliko niske, cijene ne mogu razbiti psihološki zid koji je podignut uslijed divljanja krize. Popusta ima na sve strane pa smo zabilježili i zanimljivu ponudu novootvorene gostionice-paninoteke simboličnog naziva Po' boy, u ulici Corso Saba nedaleko od Trga Goldoni.
Riječ je o kratici američkog izraza poor boy (siromašni dječak), a radi se o američkom lancu brze hrane po izuzetno povoljnim cijenama koji je uplovio i u Italiju, a kao prva luka izabran je upravo Trst. U toj paninoteci nude sendviče po cijeni koja varira od jedan do maksimalno tri eura, a piće, gazirano bezalkoholno i pivo, nudi se po cijeni od 1,50 eura.
Na dnevnom meniju nudi se čak stotinjak raznih sendviča, a vlasnici lokala jednom tjedno nude sve proizvode po cijeni od jednog eura. Prilikom ulaska nismo zatekli pretjeranu gužvu, no lokal je tek otvoren pa valja sačekati. (Elio VELAN)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti