Treći dan BOOKtige

Lokalno
25.04.2013 13:29
B.Ž.
1
1
Trećega dana BOOKtige jutro je posvećeno najmlađim stanovnicima grada Poreča, ali i svima zainteresiranima željnima dobre knjige i zabave. Porečka će knjižnica ugostiti Željku Horvat-Vukelja koja već više od dvadesetak godina održava književne susrete, predavanja i kreativne radionice u školama i knjižnicama diljem Hrvatske i u dijaspori. Specijalnost su joj pričokazi: nova književno-scenska forma – kombinacija priče i kratkog igrokaza u kojem, uz autoricu, sudjeluju i gledatelji.
Na svojim književnim susretima Željka Horvat-Vukelja uvijek izaziva veliko oduševljenje djece predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole. Susret započinje u 11.00 sati u dječjem odjelu Gradske knjižnice.
U 14.30 nastavlja se ciklus radionica o povijesti nastanka knjiga, a danas je na redu „Knjiga kroz stoljeća: papirus i papirusni svici“. Voditeljica Vesna Milanović djeci će, na njima prilagođen način, pokazati kako su nastajale knjige te im omogućiti da i oni sami pokušaju izraditi jednu svoju knjigu iz nekih prošlih stoljeća. Radionice su namijenjene djeci od 6 do 10 godina.
Popodne se nastavlja u ritmu starih istarskih plesova, uz folklornu voditeljicu te koreografkinju Tatjanu Tišma koja će vas na svojim radionicama upoznati s poviješću istarske glazbe, a imat ćete i priliku naučiti plesati balun. Radionica započinje u 17.00 sati.
Knjižni sajam otvoren je od 10.00 do 20.00 sati! Donesite pročitane knjige i po povoljnim cijenama kupite neke druge! Time postajete dio velikoga humanitarnoga projekta
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti