Treće izdanje Blueskrsa u nedjelju u Kanfanaru

Kultura
28.03.2024 07:45
kb
Na inicijativu Udruge Gustafi i Edija Maružina, pokretača uspješnog Dvigad Blues Festivala, projekt "Kanfanar – grad bluesa" nastavlja se događanjem "Blueskrs" za Uskrs, u nedjelju, 31. ožujka, u popodnevnim satima. Ovaj glazbeni program je hommage nekadašnjim programima Francija Blaškovića "Jušto u podne", koji su se godinama održavali u Kanfanaru, a danas je i svojevrsna uvertira u Dvigrad Blues Festival koji se održava u rujnu.
Prateći koncept Dvigrad Blues Festivala, i nadolazeći program blues koncerata održat će se u popodnevnim satima, počevši od 15 sati pa sve do ranih večernjih sati (do oko 20 sati). Ove godine, na trećem izdanju Blueskrsa, goste očekuje zabava uz brojne bendove; domaće snage pokazat će Edi East Trance Blues, a u goste stižu mladi pulski bend Razor, legende pazinskog rocka Angola, poznati blueser iz Trsta Frank Get sa svojim triom te blues snage iz Novigrada Hutch blues trio, koje predvodi Davor Hačić, jedan od pobjednika Croatia Blues Challengea i putnik u Memphis.
Osim glazbe, posebnost festivala je i ponuda organskih vina u programu "Vino vino", i to istarskih eko vinara i vinara koji proizvode vina po principima biodinamike, a u Kanfanar dolaze sljedeća vina: Piquentum, Clai, Ghira, Makino, Dvorić, Lunika, Reset, Rawino i Šuran.
Osim vinske, priprema se i prigodna gastronomska ponuda pa će gosti tako moći uživati u špaleti "giravolta", fritaji i šparugama, pljukancima…
Ulaz na koncerte je besplatan, a cijeli program bit će održan u parku kod kanfanarske Place.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti