Trajno zatvorena ambulanta

Lokalno
13.01.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Nekolicina pacijenata koji su se liječili u ordinaciji opće prakse dr. Danice Sredanović u porečkom Domu zdravlja napisala nam je pismo u kojem se žale da su nakon novogodišnjih praznika saznali da njihova liječnica više ne radi te da svoje kartone moraju odnijeti drugim liječnicima. »Ljudi lutaju hodnicima i kucaju od vrata do vrata da bi im u drugim ordinacijama rekli da su pretrpani i da ne primaju nove pacijente. Mi sada nemamo doktora, a to je za bolesne i nemoćne ljude dodatan šok«, piše u anonimnom pismu.
Dr. Ante Ivančić, ravnatelj Doma zdravlja, rekao nam je da je dr. Sredanović prešla u HZZO, a njena se ordinacija trajno zatvara jer je na području porečkog Doma zdravlja prosjek pacijenata po ambulanti 1.500, dok je državni standard 1.700 pacijenata.
- Obavijest o prelasku dr. Sredanović u HZZO dobili smo 30. prosinca prošle godine, a već smo sljedećeg dana bili obavezni zatvoriti ordinaciju. Prema pravilniku Liječničke komore, liječnik koji ima manje pacijenata no što je to propisano standardom odlazi u mirovinu ili na neko drugo radno mjesto, njegova se ordinacija zatvara, a pacijenti raspodjeljuju drugim liječnicima, odnosno sami biraju novog. Nažalost, došlo je do gužve jer su neki liječnici bili na godišnjem, a ni neki pacijenti nisu znali da se ordinacija zatvara. To je danas riješeno, svi liječnici su obaviješteni i primat će nove pacijente kako se budu javljali. No vjerojatno će biti i nezadovoljnih pacijenata jer neće moći izabrati baš onog liječnika kojega žele budući da neki imaju punu kvotu od 1.700 pacijenata. Dakle, bivši pacijenti doktorice Sredanović mogu birati među liječnicima koji nemaju popunjenu kvotu pacijenata, rekao nam je dr. Ivančić.
S. M.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti