Tradicionalno proglašenje najboljih boćara: Santoro, Ikić, Lanča i Trio Buzet

Sport
25.01.2009 00:00
D. Požarić
Svi nagrađeni na godišnjem proglašenju najboljih boćara Istre
Svi nagrađeni na godišnjem proglašenju najboljih boćara Istre
POREČ - Po završetku radnog dijela Skupštine u hotelu »Parentium« je upriličeno tradicionalno proglašenje najboljih boćara i kluba Istre. Tako je za najboljeg seniora izabran Gianfranco Santoro (Trio Buzet) koji je u svom debitantskom nastupu za reprezentaciju na EP u talijanskom Saviglianu osvojio čak dvije medalje, srebrnu u disciplini pojedinačno klasično i brončanu u preciznom izbijanju, te time postao i najuspješniji član naše najbolje selekcije. Najboljim juniorom proglašen je Nenad Ikić (Uljanik Pula) koji se na prvenstvu Hrvatske okitio s po jednim srebrnim i brončanim odličjem, a postao je i dvostruki prvak Istre. Ivan Lanča (Pazin) najbolji je kadet županije za prošlu godinu, a njegov najuspješniji rezultat je jedna brončana kolajna na državnom prvenstvu, te dva zlata i po jedno srebro i bronca na županijskom prvenstvu. »Trio Buzet«, trenutno apsolutno najbolji klub Hrvatske, proglašen je najboljim i u Istri s obzirom da je osvojio sve što se na domaćim terenima osvojiti moglo, na državnom nivou dvostruku krunu, prvenstvo i kup, a na nivou županije kup. Posebno priznanje za dugogodišnji rad i doprinos razvoju boćanja u Istri dodijeljeno je Serđu Rigu, dugogodišnjem boćarskom aktivistu iz Pazina.
Prigoda ja iskorištena i da se proglase prvaci Istre u brzinskom i preciznom izbijanju temeljem prosjeka ostvarenih rezultata u ligaškim natjecanjima. Tako je titula županijskog prvaka u brzinskom izbijanju očekivano pripala Anti Papku (Trio Buzet) s prosjekom 45,2 pogotka, a u preciznom izbijanju njegovom klupskom kolegi Santoru s prosjekom od 24,2 punta.
Također su već uobičajeno dodijeljeni pehari svim klubovima prvacima istarskih liga i liga boćarskih središta: Funtani (Prva A IBL), Mate Baloti (Prva B IBL), Kašteliru Labincima 2000 (Druga IBL sjever), Valturi (Druga IBL jug), Muntrilju (Treće IBL Pazin Rovinj), Brdima (Treća IBL Umag Buzet), Vabrigi (Treća IBL Poreč), Jurazinima (Treća IBL Pula Labin), Vodnjanu (BS Pula), Sv. Mariji na Krasu (BS Umag), Sv. Petru u Šumi (BS Pazin), Jedinstvu (BS Labin), Roču (BS Buzet) i Špadićima senior (BS Poreč).
K. K.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti