Tiskovna konferencija mladih HNS-a u vezi najave županijskog web portala

Istra
08.11.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Mladi HNS-a reagiraju na najavu izrade web portala Istre na, kako kažu, teret poreznih obveznika i izražavaju svoje neslaganje sa projektom

Temeljem članka pod naslovom «Istra uskoro dobiva web portal» objavljenog u Glasu Istre na str. 9 dana 07. listopada 2004. godine, Interesni odbor mladih Hrvatske narodne stranke je za ponedjeljak 08. listopada. u 18:00 sati sazvao tiskovnu konferenciju.

Na njoj je rečeno da su mladi HNS-a, obzirom za to da se, prema vlastitim riječima, najviše bave internetom a i kao diplomirani informatičari, odlučili reagirati na članak nakon što su ostalima dali rok od mjesec dana (koji je istekao jučer) u kojem nitko nije reagirao.

Generalno hvale Istarsku županiju jer na adresi www.istra-istria.hr postoje jako dobre internet stranice: smatraju ih dobro koncipiranima, usmjerenima građanima kojima se na taj način službeni dokumenti o radu IŽ nastoje što više približiti.

Projekt osnivanja web portala kog bi također bila vlasnik Županija Mladi HNS-a ne mogu podržati. Smatraju projekt legitimnim ali misle da Istri nije potreban te da nije ni moralno raditi takav portal.

Smatraju da Istri kao vodećoj gospodarskoj regiji u Hrvatskoj nije potrebno da lokalna vlast bude vlasnik jednog medija i da se isti financira iz proračuna odnosno na teret poreznih obveznika, da vijesti na takvom portalu ne mogu biti nepristrane kao što je slučaj sa mjesečnikom «Istra danas» za kojeg kažu da ima previše afirmativne tekstove, nerealne i nedovoljno kritične pa se na osnovu njih može zaključiti samo to da je sve oko nas zapravo savršeno.

Smatraju da je 200.000 KN planiranih za početak rada portala nedovoljno te da treba potrošiti još veliki iznos da bi portal bio kvalitetan i to na administratore, autore članaka, urednika, dizajnera itd.

Smatraju web portal poduzetničkim poduhvatom a nikako nečime čime bi se trebala baviti politička vlast. Sugeriraju činjenicu da u Istri već postoji niz pokušaja osnivanja internet portala te da bi se inicijalnih 200.000 KN i još mnogo novaca k tome kvalitetnije upotrijebilo kad bi se takve poduzetničke pothvate poticalo subvencijama, natječajima, povoljnim kreditima i sličnim olakšicama. Smatraju da bi tako uložena sredstva ostvarila puno bolje efekte npr. kroz novo zapošljavanje koje najviše tišti mlade ljude u Istri.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti