Tijekom vikenda stradala četiri motociklista, iz Policijske uprave pozivaju vozače na oprez!

Crna kronika
01.03.2021 12:33
Foto: PUI
Foto: PUI
Tijekom vikenda je na području PU istarske evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom, dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.
U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16.10 sati nedaleko Plomina, dvije su osobe smrtno stradale.
Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji vozač upravljao motociklom MV Agusta iz smjera Vozilića prema Rijeci. U blagom zavoju, između mjesta Plomin i Zagorje, vozač je zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom te udario u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon udara u ogradu, motocikl je sletio u provaliju.
Na mjestu događaja intervenirali su labinski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i 37-godišnju suvozačicu.
Utvrđeno je 227 prekršaja od čega čak 71 prekršaj nepropisne brzine. Kontrolirano je ukupno 466 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 12 vozača i četiri vozila.
Kako bi smanjilo stradavanja vozača motocikla i mopeda, Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih. Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, da se kreću propisanim brzinama te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti