The New York Times uvrstio Istru u novo izdanje svog popularnog vodiča

Istra
18.08.2018 14:43
D. Požarić
1
1
[slika1d]„Istru možete promatrati kao mikrokozmos povijesti jugoistočne Europe 20. stoljeća, ali je ona istovremeno magično igralište 21. stoljeća za sve one koji vole sunce, drevne gradiće na brežuljcima, rimsku baštinu, vino, tartufe i vrhunsku gastronomiju.” Tim riječima David Farley u priču o Istri uvodi čitatelje svjetski poznatog vodiča The New York Timesa u netom objavljenom popularnom izdanju na temu "Što raditi kada imate 36 sati za upoznavanje jednog mjesta", namijenjenog putnicima i čitateljima kao uvod u otkrivanje destinacija diljem svijeta, kroz kratka vikend putovanja.
I ovo putovanje Istrom tako započinje u petak poslijepodne na Bujštini, i traje do nedjelje kada, nakon jutarnjeg uživanja u radostima Jadrana, "ribarske" užine u Fažani te razgleda Arene i rimske ostavštine, u popodnevenim satima napušta Pulu i Istru.
"Raj za ljubitelje hrane" ili "raskošni poluotok" neke su od fraza kojima autor tepa Istri, otkrivajući čitateljima Istru kao destinaciju prepunu doživljaja, i na obali i u unutrašnjosti poluotoka. Istru uvrštava u odredišta vrhunske gastronomije i ne čudi ga činjenica da je i prva Michelinova zvjezdica u Hrvatskoj dospjela upravo u Istru, pa i doživljaj u ovom rovinjskom restoranu proziva MONTEastičnim.
Što je sve David Farley za NYTimes zabilježio o Istri, provjerite u vodiču "36 sati u Istri". (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti