Teniska događanja u Umag donose 30.000 noćenja u pred i post sezoni

Istra
12.03.2013 09:58
B.Ž.
Pobjednici parova Istarske rivijere - Gibril Diarra i Joško Topić
Pobjednici parova Istarske rivijere - Gibril Diarra i Joško Topić
Pobjednici parova Istarske rivijere - Gibril Diarra i Joško Topić
Istraturist kontinuirano ulaže u promociju Umaga kao destinacije za sportski turizam, prvenstveno tenis kroz razvoj infrastrukture i organiziranje, odnosno sufinanciranje tenis turnira u pred i posezoni. U objektima Istraturista će se u 2013. organizirati 10 službenih tenis turnira iz ITF i HTS kalendara. Početkom ožujka održana je 41. Istarska rivijera, turnir na kojem se 150 igrača natjecalo za fond nagrada od 10.000 dolara. Uz posljednje mečeve Istarske rivijere, započeo je 26. Istraturist open, turnir Tennis europe rang 3 za natjecatelje do 12 godina. Do 17. ožujka u Umagu će se natjecati oko 190 igrača i igračica iz 22 zemlje svijeta. Istoga dana počinje 29. Perin memorial, turnir ITF ranga 1, kakvih ima samo 15 u svijetu. Do 24. ožujka na Perinom memorialu nastupit će oko 250 igrača i igračica mlađih od 18 godina, iz tridesetak zemalja svijeta. Za svibanj je najavljen turnir ranga ITF GMP, dok su u listopadu na rasporedu čak četiri ITF Futuresa. Od 18. do 28. srpnja održava se i 24. izdanje najvećeg i najstarijeg hrvatskog ATP turnira – Vegeta Croatia Opena.
U ožujku će Umag biti domaćin i kampovima Hrvatskog teniskog saveza. Prvi se održava od 14. do 17. ožujka, za uzrast do 18 godina, a drugi od 25. do 29. ožujka za tenisačice i tenisače do 16 godina. U Umagu se održao i Kongres Zbora učitelja i trenera tenisa, također u organizaciji krove hrvatske teniske organizacije.
Predsezona tradicionalno donosi i posjete individualnih grupa teniskih gostiju iz regije i svijeta koji preferiraju Umag ne samo zbog kvalitetne infrastrukture, već i zbog povoljne lokacije. Naime, Umag je u blizini čak četiri međunarodne zračne luke (Pula, Trst, Venecija i Ljubljana), a iz Slovenije, sjeverne Italije, Austrije ili južne Njemačke do Umaga se stiže za svega nekoliko sati.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti