Tarski proračun bez rasprave i amandmana

Lokalno
20.12.2008 00:00
D. Požarić
TAR - Bez rasprave, s osam glasova za i dva protiv, tarsko- vabrižanski vijećnici donijeli su proračun za sljedeću godinu od 32,34 milijuna kuna. Amandmana nije bilo, te je Manula Radojković, suradnica zadužena za proračun i financije, upoznala vijećnike s glavnim stavkama najvažnijeg financijskog akta općine. Ovogodišnji je proračun 25 posto veći nego lani. Najveća povećanja bilježe se u prihodima od prodaje nefinancijske imovine, a planirani su u iznosu od 8,99 milijuna kuna ili 153 posto više nego lani. Iz prethodne se godine prenosi 2,74 milijuna kuna od nerealiziranih dodataka za izgradnju kanalizacije i određenih iznosa za izgradnju javne rasvjete.
Iako je bilo najavljeno da će glasati o programu raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, vijećnici su ga samo razmatali s obzirom na to da je u međuvremenu donijet novi zakon. Antonio Labinac, predstavnik porečke tvrtke Geodil, izrađivača programa, rekao je da će iz tog razloga biti potrebno obaviti neka usklađenja u tekstualnom dijelu programa, nakon čega će o njemu odlučivati vijećnici. Na području općine postoje četiri katastarske čestice - Tar, Vabriga, Frata i Donja Mirna na kojima se nalazi 324,27 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.
Vijećnici su se jednoglasno složili o imenovanju članova Stožera zaštite i spašavanja na području općine, za čijeg je načelnika imenovan Walter Palma, a njegovom zamjenicom Ines Krajčak, stručna savjetnica Službe zaštite i spašavanja županijske Vatrogasne zajednice.
V. HABEREITER
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti