Tarski Kaštel i zgrada Zajednice Talijana još na čekanju

Lokalno
30.03.2009 00:00
D. Požarić
U prvom planu gradilište sjedišta Zajednice Talijana i u pozadini kaštel, dva problema koja muče tarske vijećnike
U prvom planu gradilište sjedišta Zajednice Talijana i u pozadini kaštel, dva problema koja muče tarske vijećnike
U prvom planu gradilište sjedišta Zajednice Talijana i u pozadini kaštel, dva problema koja muče tarske vijećnike
– Prijedlog programa upravljanja državnim poljoprivrednim zemljištem i sva potrebna dokumentacija predani su u Ministarstvo, ali ta procedura očito traje duže nego što smo mislili, odgovorio je načelnik Nivio Stojnić. Dodao je da je u izgradnji sjedišta Zajednice Talijana došlo do problema s državom oko povrata PDV-a, a više informacija Općina će dobiti krajem mjeseca. Za kaštel je u tijeku ishodovanje lokacijske dozvole, a to je procedura koja može trajati oko godinu do godinu i pol dana, odgovorio je načelnik. Njegove je informacije upotpunila pročelnica Marija Zupančič potvrdivši da je program upravljanja poljoprivrednim zemljištem upućen Ministarstvu početkom ove godine, a do sada nije stigao odgovor, niti zahtjev za dopunom programa. – Po pitanju uzurpacije moje je mišljenje da u tom slučaju treba podnijeti tužbu Državnom odvjetništvu u Puli. Ako znate o čemu se točno radi, molim da nas informirate o tome, odgovorila je pročelnica. U vezi sa zgradom Zajednice Talijana rekla je da je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Talijanske unije iz Rijeke, projektant Josip Brezac te predstavnici Općine i Istarskog vodovoda, jer je trebalo pristupiti iskopu jednog kanala.
Francesco Žužić
- Projektant Andrej Lazar izvijestio nas je da je izdavanje dozvole pitanje dana jer su sve zainteresirane strane dale sve potrebne dokumente, a po novom zakonu traži se još i potvrda za glavni projekt, što ne bi trebalo trajati dugo.
Predsjednik vijeća Anton Stojnić predložio je da se za rješavanje problema uzurpacije državnog poljoprivrednog zemljišta formira komisija koja će u što kraćem roku utvrditi stanje na terenu i poduzeti potrebne mjere, a prijedlog je jednoglasno prihvaćen.
Franko Katunar
V. HABEREITER

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti