Tar: sve spremno za otvaranje ceste, policajci počeli djelovati prvi

Lokalno
21.12.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
1
1
[slika1]Za sutra najavljeno otvaranje ceste kroz Tar čija je rekonstrukcija trajala mjesecima samo je formalnost jer je cesta već gotova. No, policajci zaustavljaju sve koji zaobiđu znak zabrane prometa, što je i razumljivo: radi toga što im se ne da strpjeti još pola dana, mnogi zaobilaze prepreke sa znakom zabrane prometa i de facto čine težak prometni prekršaj.

Nismo pitali policajce da li su kažnjavali ili samo opominjali prekršitelje, no cijenimo da bi kazna bila sasvim opravdana, kao što vjerujemo da malo fleksibilnosti ne bi bilo naodmet ako radi ničeg drugoga onda radi toga što nam je stvarno svima dojadilo provlačiti se kroz uske ulice Tara i preskakivati ležeće policajce.
2
2

[slika3]Ono što na rekonstruiranoj cesti zabrinjava je poprilična nezgodacija oko pristupnih puteva: vrlo su opasni i nepregledni a jednim se na cestu dolazi vrlo velikom uzbrdicom (vidi posljednju sliku). Mišljenja smo da bi, kad se već ide u tako velike investicije, trebalo porazmisliti i o aspektu sigurnosti pristupa cesta i puteva manje važnosti jer je bolje odmah potrošiti malo više novaca nego kasnije gledati kako policija vrši uviđaje a hitna pomoć odvozi žrtve prometnih nesreća, naročito onih teških koje su se na toj dionici ceste znale događati.
4
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti