Tamara Obrovac i DRT/PWR ovaj tjedan na 23. Jazzu u Lapidariju

Kultura
31.07.2018 08:09
D. Požarić
Tamara Obrovac i Transhistria ensemble
Tamara Obrovac i Transhistria ensemble
Unikatnu glazbu i prepoznatljivi vokal Tamare Obrovac te spontan, inventivan i snažan nastup njezina međunarodnog ansambla Poreč će imati priliku doživjeti večeras, 31. srpnja. Izvanredni Tamara Obrovac Transhistria Ensemble publiku će povesti na jedinstveno i strastveno glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom kroz prizmu suvremenog jazza, a uz vokalisticu čine ga Uroš Rakovec na gitari i mandolini, Žiga Golob na kontrabasu, Simone Zanchini na harmonici i Krunoslav Levačić na bubnjevima.
Mješavinu hip-hopa, elektronske glazbe i jazza u srijedu, 1. kolovoza donosi DRT/PWR (Dirty Power). Za bubnjeve i elektroniku uživo u bendu brine Porečan Alex Brajković, a ostali članovi benda dolaze iz Francuske i Italije te s Novog Zelanda. Sastav je osnovan u Amsterdamu, gdje su članovi studirali, a u dvije godine postojanja nastupili su u najprestižnijim europskim jazz-klubovima.

23. Jazz u lapidariju otvorio je austrijski sastav HI5, prošli je tjedan nastupio Ton Risco European Quartet, a do kraja kolovoza porečko Učilište dovodi i Trevora Browna, B’s FUNstallation, Atma Mundi Ensemble i Oleg Kireyev Quartet, te North East Ska Jazz Orchestra, čiji je koncert 11. srpnja odgođen zbog kiše.
Svi se koncerti održavaju u sklopu Poreč Open Air Festivala, uz slobodan ulaz i s početkom u 21 sat. Prva dva koncerta ispunila su lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine do posljednjeg mjesta, pa se publika poziva da dođe na vrijeme.

Najnovije vijesti pratite na Facebooku . Program: ovdje .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti