Swatch Beach Volleyball Major Series ponovno u Poreču

Sport
21.10.2015 12:48
D. Požarić
1
1
Nakon što je početkom godine zacrtala postati jedan od najgledanijih sportova svijeta i obišla pješčane terene svijeta svojom dosad najprestižnijom serijom Swatch Beach Volleyball Major Series, odbojka na pijesku i u 2016. nastavlja svoj put ka vrhu, a Poreč će ponovno svojim turnirom Poreč Major predstavljati otvorenje serije.
Od 28. lipnja do 3. srpnja porečku će uvalu Peškera ponovno okupirati najbolji igrači i igračice svijeta, a nagradni fond turnira ponovno je 800.000$.
Kombinacija najboljeg što odbojka uopće može ponuditi, užarenih tribina i vrhunske zabave nakon sportskog dijela turnira, ono je što ovu seriju čini posebnim sportsko-zabavnim događajem. U lipnju ove godine, Poreč je izgradio pet manjih terena, kao i jedan centralni u uvali Peškera, čije su tribine unatoč iznadprosječnim temperaturama, u finalnom vikendu turnira bilo popunjene glasnom publikom. Slavili su u Poreču Nizozemci i Brazilke, dok se za zabavu iznad terena zračnim akrobacijama pobrinuo pilot Peter Besenyei, a Felix Baumgartner svojim je helikopterom do terena dovezao dvojac 2CELLOS, koji su kao uvertiru u finale odsvirali hrvatsku himnu.
Swatch Beach Volleyball Major Series u sklopu FIVB World Toura u 2016. će predstavljati pravu uvertiru za Olimpijske igre u Riju, gdje se očekuje da će se upravo za odbojku na pijesku tražiti mjesto više, pa će tako serija krenuti u Poreču, zatim se zaustaviti u Švicarskoj te tradicionalnom Klagenfurtu, a završiti velikim finalom serije krajem listopada.
Swatch Beach Volleyball Major Series, raspored 2016.
  • Poreč Major: 28. lipnja – 3. srpnja
  • Gstaad Major: 5. srpnja – 10. srpnja
  • A1 Major Klagenfurt: 26. srpnja – 31. srpnja
  • Swatch Beach Volleyball FIVB World Tour Finals `16: 25. – 30. listopada (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti