Švogari: Poginuo u kombiju pri naletu vlaka

Crna kronika
10.07.2015 19:12
D. Požarić
Foto: N. Lazarević
Foto: N. Lazarević
U petak u 16.20 sati na prijelazu željezničke pruge u mjestu Švogari, udaljenom desetak minuta vožnje uskom dvosmjernom cestom od Kanfanara, u blizini željezničke postaje Žminj, dogodio se nalet vlaka na teretni automobil u kojem je smrtno stradala jedna osoba, a druga je ozlijeđena te prevezena u bolnicu, saznajemo od zamjenice općinskog državnog odvjetnika Maje Krahulec.
Još je nepoznat identitet poginule i stradale osobe, ali budući da su na mjesto nesreće došla dvojica muškaraca u kombiju s oznakama  T.E.L.E. Tim Labin d.o.o. moglo bi se raditi o njihovim djelatnicima, neslužbeno saznajemo 22-godišnjem M. V. iz Tupljaka i njegovom u dobi od četrdeset godina kolegi iz Ćepića.
Firma se bavi serviranjem telefona i TK opreme. Dvojici muškaraca, koji su stigli tim kombijem policija je dozvolila prilaz mjestu nesreće.
Prema neslužbenim saznanjima vlak je išao iz smjera Pule u smjeru Pazina, a novinarsku ekipu policija je zaustavila 300-tinjak metara od mjesta nesreće na adresi Švogari 27. Preglednost na  toj lokaciji je jako loša, a pružni je prijelaz označen samo Andrijinim križem i tablom na kojoj stoji upozorenje "Opasan cestovni prijelaz".
Nema rampe niti semafora. Pogled na prugu zaklanja gusto visoko raslinje. Saznajemo da bi vozilo Hrvatskih željeznica trebalo kombi odvući na pristupačnije mjesto odakle bi ga vučna služba premjestila, budući je vlak svojom silinom kombi odgurnuo stotinjak metara dalje od prijelaza, odnosno od mjesta naleta vlaka. Kako saznajemo, ograničenje na tom dijelu pruge je 80km/h. S mjesta do kojeg je bilo novinarima dozvoljeno prići ne vidi se o kojom je vlaku točno riječ, niti koliko ima vagona.
Od mještanina iz mjesta Čabrunići saznajemo kako ovo nije prvi put da se na tom prijelazu dogodila nesreća ili ovakav nalet vlaka. Rekli su da je prijedvadesetak godina postojala ideja o izgradnji mosta kako bi se izbjegao prijelaz preko pruge, ali ta se ideja nije ostvarila do danas. (Paola BARIČEVIĆ)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti