Svjetska premijera Ogrestinog filma na Berlinaleu na Valentinovo

S one strane (Screenshot: HAVC)
S one strane (Screenshot: HAVC)
Potvrđen je termin svjetske premijere filma Zrinka Ogreste „S one strane“, koji je uvršten u službeni program 66. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Film će biti prikazan u večernjem terminu, u nedjelju, 14. veljače.
Program Panorama, tradicionalno usmjeren na filmove s jakim autorskim vizijama u okviru kojega će biti i Ogrestin film, prikazat će 18 cjelovečernjih igranih filmova. Tako će se Ogresta ove godine naći u konkurenciji renomiranih svjetskih redatelja poput Waynea Wanga ili Daniela Burmana, a glavni glumci Ogrestina filma Ksenija Marinković i Lazar Ristovski moći će se odmjeriti sa svjetski poznatim imenima kao što su Julianne Moore, Ethan Hawke, Takeshi Kitano ili Michael Peña.
„S one strane“ napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste, a prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Uz Kseniju Marinković i Lazara Ristovskog u ostalim se ulogama pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.
Ostatak filmske ekipe čine direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, ravnateljica filma Maja Vukić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Slavica Šnur, a za zvuk su bili odgovorni Mladen Pervan i Martin Semenčić. Producent filma je Ivan Maloča, a produkciju potpisuje zagrebački Interfilm u koprodukciji sa Zillion filmom iz Beograda i Hrvatskom radiotelevizijom. Film S one strane sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije, a hrvatska se premijera očekuje u ožujku 2016. godine.
[yt2]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti