Svetvinčenat pleše po šesnaesti put

Kultura
17.06.2015 10:23
D. Požarić
TTTTTT  (Foto: Alfred Mauve)
TTTTTT (Foto: Alfred Mauve)
Od 24. do 27. srpnja održat će se 16. po redu Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat. I ova će godina, obećaje organizator, biti plesno uzbudljiva kao i prijašnje. Tijekom 4 dana predstavit će umjetnike i prikazati predstave iz nekoliko europskih zemalja, međunarodnu plesnu mrežu Aerowaves koja promovira nove, talentirane koreografe u Europi, te organizirati bogat popratni program edukacije.
Po prvi puta u Hrvatsku, dolazi propulzivna mađarska kompanija Duda Éva Dance Company s predstavom VIRTUS, u kojoj su vješto spojeni suvremeni ples i cirkus, mlada koreografkinja Tabea Martin iz Švicarske s predstavom FIELD, autorski dvojac Guy Nader-Maria Campos s predstavom TTTTTT iz Španjolske, zatim još jedan mađarski umjetnik, Ferenc Feher sa zanimljivim solom Morgan and Freeman. Uz navedeno, bit će prikazana i selekcija recentnih uradaka hrvatske plesne scene od kojih izdvajamo Trilogiju Saše Božića i Lunu Malekovu Martine Nevistić.
Osim programa, na glavnoj festivalskoj lokaciji u Kaštelu Grimani te na drugim lokacijama na otvorenom, u Mediteranskom plesnom centru bit će ugošćeni pedagozi Guy Nadera (Libanon) i Arnulfa Parda Ravaglija (Kolumbija) koji će voditi radionice za profesionalne plesače, te program okruglih stolova i filmskih projekcija. 
Informacije pratite na www.svetvincenatfestival.com (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti